Burn-out & Trauma therapie

Burn-out & Trauma therapie


Sytze en Muriel = samenwerken en elkaar versterken

Muriel en Sytze hebben elkaar leren kennen via IoPT supervisie. Er was meteen een klik. Toen Sytze een nascholing gaf heeft hij aan Muriel gevraagd mee te doen. Vanaf dat moment werken ze samen. Zo makkelijk en vloeiend is het gegaan en gaat het nog steeds. Inmiddels zijn ze met Inner-Constellations samenwerkingspartners geworden.

Over Muriel Venus


Vroeger was ik informatieanalist. Als ik dit vertel dan krijg ik vaak de reactie: “Informatieanalist en therapeut dat zijn twee totaal verschillende werelden?” En dat zijn het ook. Toch heeft deze jas mij lange tijd goed gepast. Ik ben namelijk erg analytisch en gestructureerd. Het was ook een uitweg om in mijn hoofd te kunnen zitten en niet in mijn gevoel en lijf.

Van informatieanalist naar therapeut

In 1999 zocht ik hulp omdat ik op bepaalde gebieden (relatiebreuk en burn-out) in mijn leven vastliep. Ik ben naar een psychotherapeut gegaan. Toen ik 8 jaar later daar weer aanklopte, omdat mijn toenmalige manager en ik lijnrecht tegenover elkaar stonden, bracht zij mij op het idee om zelf de studie tot psychotherapeut te gaan volgen. Dat ben ik gaan doen bij Phoenix in Utrecht. Via een medestudent kwam ik in aanraking met Franz Ruppert, en daarmee met IoPT, waar ik de verdieping vond waar ik naar zocht. Na al die jaren volg ik nog steeds heel geregeld trainingen, intervisie en supervisie bij hem.

Wat mij beweegt

Ik heb hart voor mensen en een drive naar veiligheid. Op een open manier ben ik heel nieuwsgierig naar waarom mensen bepaalde dingen doen. Mijn vrienden noemen mij warm, open, rustig, bijzonder, een heler. Ik ga snel en bijna altijd de diepte in, zonder het zwaar te maken. Hier vandaan help ik graag anderen in hun groeiproces. Ik bied mensen een omgeving waar ze vrij kunnen proberen, onderzoeken en experimenteren zonder vooroordeel. Op deze manier kun je op je eigen tempo uitvinden wat jouw trauma is en van daaruit worden wie je bent.

  • Muriel: “Inner-Constellations staat voor een gezonde relatie met de mensen om je heen. Wij dragen bij aan een andere manier van naar elkaar kijken en met elkaar omgaan. Door onze kennis van vroegkinderlijk hechtingstrauma kunnen we respectvol en met meer begrip kijken.

Over Sytze Wierda

Ik heb veel doorleefd en ik ben altijd op zoek geweest naar de essentie. Doordat ik breed kan kijken en veel overzicht heb ben ik sterk in systeemdenken. Tijdens een alumnibijeenkomst van Phoenix Opleidingen leerde ik via Margriet Wentink IoPT kennen en dat proefde al snel naar meer. In 2016 heb ik de basisopleiding bij haar gevolgd en aansluitend de jaaropleiding. Sindsdien studeer ik bij Franz Ruppert, Vivian Broughton en anderen en heb ik mij toegelegd op IoPT.

Cliënten geven aan dat ik veiligheid uitstraal en rust. Als kind vertelden vriendjes en vriendinnetjes mij hun geheimen en die hield ik dan ook echt voor mezelf. Ik kijk naar de mooie kern van mensen en die probeer ik te versterken. Soms ben ik wat direct.

Ik heb mijn basis gevonden en help jou graag met het vinden van de jouwe

Inmiddels is mijn tweede levensfase aangebroken. Veel van wat mijn cliënten doormaken heb ik doorleefd. Zo heb ik veel verlies meegemaakt, geleerd wat rouwen is en hoe dat heelt, een burn-out gehad en twee keer een carrièreverandering gemaakt. In mijn rugzak neem ik mee dat ik als kind werd gepest en dat er te hoge verwachtingen waren aan wie ik hoorde te zijn. Dat heeft destijds diepe krassen op mijn ziel gemaakt. Ik heb geleerd om als partner aanwezig te zijn, om transparant te zijn en niet meer om te waaien als het stormt. Juist door mijn levenspad kan ik jou helpen!

Toekomstdromen

Mijn toekomstdroom is om de komende 15 jaar te blijven doen wat ik doe en waar ik zo gelukkig van word. Ik wil nog graag met groepen in het buitenland werken en me daar (een deel van het jaar) settelen. Maar bovenal wil ik een bijdrage leveren aan een inclusieve veilige samenleving.

Sytze: “We leren je kijken naar de oorzaken onder diagnoses en maatschappelijke issues. Je zult merken dat je een werkelijk andere visie gaat krijgen op jezelf, je cliënten en je relaties.”

Wil je meer weten over ons of over wat wij doen?

Neem dan vrijblijvend contact op.


Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie op basis van IoPT voor mensen die (professioneel) met mensen werken. In het werken met mensen ben je zelf het instrument én de methode. Door jezelf beter te kennen kun je in contact op een andere laag jouw klant of (werk)relaties begeleiden tot een diepe en duurzame verandering. Schrijf je in voor de gratis online proeverij op woensdag 24 november 2021 (18:30-22:00) of op vrijdag 7 januari 2022 (09:00-13:00).

IoPT online: nieuwe mogelijkheden in begeleiden

IoPT online: nieuwe mogelijkheden in begeleiden

In dit artikel een vergelijking van methoden. Het is niet uitgebreid, alleen om je een algemeen idee te geven en de mogelijkheid om verder te verkennen. Het is aan de facilitator om erachter te komen wat zij/hij het leukst vindt en wat zij/hij kan gebruiken, op basis van eigen vaardigheden en comfort. En natuurlijk houd je ook rekening met de voorkeur van de cliënt. Er is geen ‘beste methode’ en alle methoden kunnen naast elkaar worden gebruikt.

Find here the English version.

IoPT online: new possibilities in facilitation

IoPT online: new possibilities in facilitation

In this essay a comparison of the methods. It is not extensive, only to give you a general idea and opportunity to explore further. It is for the facilitator to find out what she/he likes best and what to use, upon your own skills and comfortability. And ofcourse you also take the preference of the client into account. There is no ‘best method’ and all methods can be used next to each other.


Vind hier de Nederlandse versie.

Terugblik 2020, op naar 2021

Terugblik 2020, op naar 2021

December - tijd om terug te blikken en vooruit te kijken.

Hoe is het mij vergaan in 2020 en hoe ga ik in 2021 starten. In dit artikel vertel ik hierover.

En ik wens iedereen een goed en vooral gezond 2021 toe.

Ondergedompeld in IoPT

Ondergedompeld in IoPT

In de afgelopen 9 dagen heb ik 7 dagen achter mijn PC gezeten en me diep verbonden gevoeld met mensen over de hele wereld in het werken met identiteits georiënteerde traumatherapie.
Mijn lijf is wat stram, mijn hart is open en ik ben geraakt. Hier een kort verslagje...

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Op 20 november 2020 gaan Sytze Wierda en ik een nascholingsmiddag geven voor de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde). Hartstikke leuk en ook wel spannend.

We lichten voor beroepstherapeuten een tipje van de sluier op betreft IoPT. Een kennismaking met deze mooie methode, waarvan we ze graag iets willen laten ervaren van hoe dit werkt en wat dit met je doet. 

Waarschijnlijk gaan we deze workshop ook voor anderen geven. Geïnteresseerd in de opzet? lees het artikel..

Window of Tolerance (WoT)

Window of Tolerance (WoT)

In dit artikel wil ik iets uitleggen over hoe het werkt met stressniveaus en trauma.

Dit doe ik aan de hand van het Window of Tolerance (WoT) model van Dan Siegel (1999) en Pat Ogden (2000). In het Nederlands zou je het ‘Tolerantie-raam’ kunnen noemen. 


5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

Zojuist uitgelogd uit een 5 daagse online meeting met 22 IoPT traumatherapeuten met Vivian Broughton en begeleid door Franz Ruppert. Mensen uit Nederland, Engeland, Duitsland, Noorwegen, België en Singapore.

Ik zoek naar de woorden om simpel weer te geven hoe deze dagen me geraakt hebben. Deze dagen hebben we weer kunnen ervaren hoe helend dit werk is. En welke verbinding we ook via Zoom kunnen maken om elkaar te supporten.

On-line coaching

On-line coaching

In deze tijd van Sociale Afstand in verband met het COVID-19 Corona virus is het mogelijk om ook gecoached te worden via social media. Juist deze tijd kan angst oproepen of tijd geven om persoonlijke stappen te nemen.

Identity oriented Psychotrauma Therapy/Theory (IoPT)

Identity oriented Psychotrauma Therapy/Theory (IoPT)

IoPT of the Intentie Methode is de methode die door Franz Ruppert is uitgewerkt. De manier van over mensen denken die hier uit komt is wat ik in mijn werken met cliënten gebruik. Centraal staat Identiteit, dat betekent JIJ. Hieronder leg ik nog iets meer uit.

Innerlijk beeld zichtbaar maken

Innerlijk beeld zichtbaar maken

Met behulp van resonantie maken we hetgeen binnen in jou zit buiten jou zichtbaar. Het is een manier om je onbewuste reacties te spiegelen en daarmee jou te laten zien hoe jou binnenwereld (onderbewuste) er uit ziet.

Spiegelneuronen en resoneren

Spiegelneuronen en resoneren

Wat zijn spiegelneuronen?
Je kent het wel: iemand stoot heel hard zijn teen, en je krimpt in elkaar alsof je zelf de pijn voelt.

Model Franz Ruppert

Model Franz Ruppert

Overleven na een zeer kwetsende ervaring door middel van opsplitsing van je 'ziel'.
Burn-out of Overgang?

Burn-out of Overgang?

Veel overgangsklachten lijken op burn-out klachten. De verandering van 'vruchtbare vrouw' naar 'wijze vrouw' gaat lang niet altijd soepel. Kom je jezelf hierin erg tegen, dan is het fijn om bij iemand te rade te gaan die hier wat meer van af weet.

Nazorg na Reanimatie

Nazorg na Reanimatie

Heb je een reanimatie meegemaakt en heb je hierna angsten of blijf je er steeds mee bezig? Of je het nu hebt ondergaan of dat je het hebt uitgevoerd. Het is immers ‘op leven en dood’ geweest.