Burn-out & Trauma therapie

Burn-out & Trauma therapie

Algemene voorwaarden

Zelf verantwoordelijk voor eigen proces

De methode waar ik mee werk draait om het bevorderen van identiteit en autonomie. Het is dus belangrijk om dit steeds te benadrukken. Het gaat om wat er bij jou speelt en wat jij wilt bereiken in de sessies. Het gaat er dus niet om wat ik wil dat jij doet.

Mocht je na een sessie even contact nodig hebben, kan dat natuurlijk, ik laat je niet verzuipen. Het is wel belangrijk dat jij aan geeft wat je nodig hebt, want daarmee blijf jij verantwoordelijk voor je eigen proces.


Voorbereiding

Wil je wat meer weten over Trauma's dan is het boekje Stilstaan bij Trauma van Vivian Broughton een aanrader. Hierin wordt heel mooi uitgelegd hoe we omgaan met trauma's. De methode is ondertussen al verder doorontwikkeld en werkt nog beter dan toen Vivian dit boekje schreef.

Verder is het zinvol om, voordat je naar een sessie komt, na te denken over wat je op dat moment het liefste wilt bereiken. Waar loop je het meeste tegenaan, en wat zou jou op dit moment het meeste helpen om je beter te voelen. Dat kan zijn dat je iets wilt in relaties tot anderen, iets betreft grenzen trekken op het werk of iets als je niet zo somber voelen. Het hoeft nog niet zo concreet te zijn, het is wel handig als je al vast een richting hebt waar je het over wilt hebben.Betreft op afstand werken, via digitale middelen:

Neem even contact op, dan kijken we welke middelen nodig zijn en wat je al hebt. Ik wil je niet onnodig op kosten jagen, dus kijken we hoe we dit zo makkelijk mogelijk kunnen oplossen. 

Wat je in ieder geval nodig hebt is een laptop/pc met een camera en microfoon - of een telefoon met camera/microfoon. Verder een paar post-its of lege briefjes en een stift.
Als het mogelijk is dan zit je in een ruimte waar je niet gestoord wordt, dat is voor jezelf het prettigste werken. Als er veel omgevingsgeluid is, kan het prettig zijn dat je een koptelefoon/oortjes gebruikt.
Bij voorkeur werk ik via Zoom, ik werk via meer media, echter Zoom lijkt het meest stabiel te zijn.


Vergoeding

De sessies worden door zorgverzekeraars helaas niet vergoed. 
Om hiervoor in aanmerking te komen 'moet' ik aan veel eisen voldoen, die mij afhouden van waar het werkelijk om gaat: me verdiepen in traumatherapie en klaar staan voor mijn cliënten. Ik ben liever een goede therapeut die iets meer kost, dan een mindere therapeut die aan alle regeltjes voldoet.


Begeleidingsovereenkomst

Bij ons intake/kennismakingsgesprek vraag ik je samen een begeleidingsovereenkomst in te vullen. Hierin staan de afspraken die we onderling maken. Met deze overeenkomst wil ik duidelijkheid scheppen: wat is de startsituatie, waar willen we aan werken en hoe gaan we met elkaar om.
Er staan wat heftige vragen in, dus schrik niet als je hem bekijkt. Het gaat er om dat het bespreekbaar is.

Begeleidingsovereenkomst.pdf


Privacy en veiligheid

Het is belangrijk om elkaar te respecteren, dit geldt dus altijd. Natuurlijk blijft alles wat wij bespreken tussen ons. Tijdens de sessies wordt geen geweld en/of seksualiteit gebruikt, het is belangrijk de sessies veilig en professioneel te houden. Aanraken gebeurt alleen met wederzijdse goedkeuring en er wordt niets opgeschreven dat tot jou terug te leiden is.

Op papier wordt niets bewaard. Alle digitale gegevens (bv factuur) staan op beschermde omgevingen. Ik ben me zeer bewust van veiligheid en werk hiermee met uiterste zorgvuldigheid.

Als er toch wat is: ik ben aangesloten bij de Ethische commissie van Phoenix Opleidingen Utrecht en bij de NIBIG geschillencommissie.

Betreft deze website: Op deze website worden enkel Cookies gebruikt ten behoeve van Google Analytics.

Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie op basis van IoPT voor mensen die (professioneel) met mensen werken. In het werken met mensen ben je zelf het instrument én de methode. Door jezelf beter te kennen kun je in contact op een andere laag jouw klant of (werk)relaties begeleiden tot een diepe en duurzame verandering. Schrijf je in voor de gratis online proeverij op woensdag 24 november 2021 (18:30-22:00) of op vrijdag 7 januari 2022 (09:00-13:00).

IoPT online: nieuwe mogelijkheden in begeleiden

IoPT online: nieuwe mogelijkheden in begeleiden

In dit artikel een vergelijking van methoden. Het is niet uitgebreid, alleen om je een algemeen idee te geven en de mogelijkheid om verder te verkennen. Het is aan de facilitator om erachter te komen wat zij/hij het leukst vindt en wat zij/hij kan gebruiken, op basis van eigen vaardigheden en comfort. En natuurlijk houd je ook rekening met de voorkeur van de cliënt. Er is geen ‘beste methode’ en alle methoden kunnen naast elkaar worden gebruikt.

Find here the English version.

IoPT online: new possibilities in facilitation

IoPT online: new possibilities in facilitation

In this essay a comparison of the methods. It is not extensive, only to give you a general idea and opportunity to explore further. It is for the facilitator to find out what she/he likes best and what to use, upon your own skills and comfortability. And ofcourse you also take the preference of the client into account. There is no ‘best method’ and all methods can be used next to each other.


Vind hier de Nederlandse versie.

Terugblik 2020, op naar 2021

Terugblik 2020, op naar 2021

December - tijd om terug te blikken en vooruit te kijken.

Hoe is het mij vergaan in 2020 en hoe ga ik in 2021 starten. In dit artikel vertel ik hierover.

En ik wens iedereen een goed en vooral gezond 2021 toe.

Ondergedompeld in IoPT

Ondergedompeld in IoPT

In de afgelopen 9 dagen heb ik 7 dagen achter mijn PC gezeten en me diep verbonden gevoeld met mensen over de hele wereld in het werken met identiteits georiënteerde traumatherapie.
Mijn lijf is wat stram, mijn hart is open en ik ben geraakt. Hier een kort verslagje...

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Op 20 november 2020 gaan Sytze Wierda en ik een nascholingsmiddag geven voor de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde). Hartstikke leuk en ook wel spannend.

We lichten voor beroepstherapeuten een tipje van de sluier op betreft IoPT. Een kennismaking met deze mooie methode, waarvan we ze graag iets willen laten ervaren van hoe dit werkt en wat dit met je doet. 

Waarschijnlijk gaan we deze workshop ook voor anderen geven. Geïnteresseerd in de opzet? lees het artikel..

Window of Tolerance (WoT)

Window of Tolerance (WoT)

In dit artikel wil ik iets uitleggen over hoe het werkt met stressniveaus en trauma.

Dit doe ik aan de hand van het Window of Tolerance (WoT) model van Dan Siegel (1999) en Pat Ogden (2000). In het Nederlands zou je het ‘Tolerantie-raam’ kunnen noemen. 


5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

Zojuist uitgelogd uit een 5 daagse online meeting met 22 IoPT traumatherapeuten met Vivian Broughton en begeleid door Franz Ruppert. Mensen uit Nederland, Engeland, Duitsland, Noorwegen, België en Singapore.

Ik zoek naar de woorden om simpel weer te geven hoe deze dagen me geraakt hebben. Deze dagen hebben we weer kunnen ervaren hoe helend dit werk is. En welke verbinding we ook via Zoom kunnen maken om elkaar te supporten.

On-line coaching

On-line coaching

In deze tijd van Sociale Afstand in verband met het COVID-19 Corona virus is het mogelijk om ook gecoached te worden via social media. Juist deze tijd kan angst oproepen of tijd geven om persoonlijke stappen te nemen.

Identity oriented Psychotrauma Therapy/Theory (IoPT)

Identity oriented Psychotrauma Therapy/Theory (IoPT)

IoPT of the Intentie Methode is de methode die door Franz Ruppert is uitgewerkt. De manier van over mensen denken die hier uit komt is wat ik in mijn werken met cliënten gebruik. Centraal staat Identiteit, dat betekent JIJ. Hieronder leg ik nog iets meer uit.

Innerlijk beeld zichtbaar maken

Innerlijk beeld zichtbaar maken

Met behulp van resonantie maken we hetgeen binnen in jou zit buiten jou zichtbaar. Het is een manier om je onbewuste reacties te spiegelen en daarmee jou te laten zien hoe jou binnenwereld (onderbewuste) er uit ziet.

Spiegelneuronen en resoneren

Spiegelneuronen en resoneren

Wat zijn spiegelneuronen?
Je kent het wel: iemand stoot heel hard zijn teen, en je krimpt in elkaar alsof je zelf de pijn voelt.

Model Franz Ruppert

Model Franz Ruppert

Overleven na een zeer kwetsende ervaring door middel van opsplitsing van je 'ziel'.
Burn-out of Overgang?

Burn-out of Overgang?

Veel overgangsklachten lijken op burn-out klachten. De verandering van 'vruchtbare vrouw' naar 'wijze vrouw' gaat lang niet altijd soepel. Kom je jezelf hierin erg tegen, dan is het fijn om bij iemand te rade te gaan die hier wat meer van af weet.

Nazorg na Reanimatie

Nazorg na Reanimatie

Heb je een reanimatie meegemaakt en heb je hierna angsten of blijf je er steeds mee bezig? Of je het nu hebt ondergaan of dat je het hebt uitgevoerd. Het is immers ‘op leven en dood’ geweest.