Burn-out & Trauma therapie

Burn-out & Trauma therapie


Wil je veranderen?
Heb je wat heftigs meegemaakt?
Wil je een veilige plek om hiermee te werken?
Wil je op een gezonde manier met mensen om gaan?


Ik ben Muriel Venus; burn-out & trauma therapeut en opleider IoPT


Ik help mensen uit een burnout en met het verwerken van heftige ervaringen als ontslag, reanimatie, auto-ongeluk en kindtrauma’s. Ik ken uit eigen ervaring hoe het is om erg gepest te zijn, een scheiding door te maken, te verhuizen, ontslagen te worden, met grensoverschrijding te maken te hebben. Hoe je lichaam gespannen voelt en je je niet automatisch veilig voelt. Hoe ingewikkeld het is om met PTSS te functioneren.

Uit eigen ervaring kan ik ook zeggen dat helen mogelijk is. De brokstukken kunnen weer samenkomen. 

Ik blijf leren en groeien. Het fascineert me en maakt me blij. Hiervandaan help ik graag anderen met hun groeiproces: veilig, met erkenning op hoe het voor jou is, wat humor en een open hart. Ik zoek graag de diepte op zonder het direct zwaar te maken, de balans tussen kwetsbaarheid en kracht. Als het echt ergens over gaat, blijf ik aanwezig.

Groepsdynamiek blijft bijzonder. Sinds 2020 werk ik ook samen met Sytze Wierda (Inner-Constellations) en geven we supervisie en opleidingen aan groepen. In de eerste plaats online. Het is geweldig te ervaren dat in dit werk alles bij elkaar komt en alle puzzelstukjes op zijn plek vallen. Wij bieden een zo veilig mogelijk oefenveld zodat de deelnemers kunnen leren en ervaren en groeien, met alles wat daar bij komt kijken. 


 • Ik sta op de IoPT practitioners lijst van Vivian Broughton, dit is een lijst van IoPT practitioners waarvan Vivian weet dat ze genoeg ervaring, kennis en kunde hebben om goed te kunnen begeleiden.
 • Ik sta op de aanbevelingslijst van Franz Ruppert waarop hij internationaal de therapeuten aanbeveelt die in zijn IoPT-methode voor psychosociaal trauma-therapeut gedegen geschoold zijn en zich voortdurend laten bijscholen op dit terrein.

 • De opleiding IoPT practitioner fundamentals is gelicenceerd door Franz Ruppert. Dit is terug te vinden op zijn website onder Weiterbildungsalternativen.

 • De bijscholing die door Muriel en Sytze wordt gegeven is KTNO geaccrediteerd


Ik ben aangesloten bij de volgende netwerken:

 • Het IZR-netwerk. Dit zijn therapeuten die via Interakt opleidingen gevolgd hebben, in IZR/IoPT kundig zijn en veel ervaring hebben opgedaan. De mensen in dit netwerk zorgen voor regelmatige bijscholing en ondersteunen elkaar in betere therapeuten te worden.

         en 

 • De internationale IoPT informed societies. Deze communitie is voor iedereen die in IoPT en traumatherapie geïnteresseerd is, en voor therapeuten die met IoPT werken. 

 • De ethische commissie van Phoenix-opleidingenMijn opleidingen op dit vak zijn:

Franz Ruppert - München

 • International advanced training with Dr Ruppert 2022 - 2023 (via Marta Thorsheim - Oslo)
 • internationale supervisiegroep door Franz Ruppert2021 - 2022 (via Sytem of the Heart - Singapore)
 • 5 daagse workshop IoPT online 2020, 2021
 • 5 daagse workshop IoPT in München 2019
 • 2 daags seminar online 2021
 • 2 daagse seminars in Culemborg 2015, 2017, 2019, 2020

Vivian Broughton - Londen


 • doorlopende supervisiegroep 2018, 2019, 2020, 2021, 2022
 • 5 daagse cursus werken met IoPT (Identiteitsgeorienteerde Psychotrauma Therapie) 2018

Interakt - Tiel

 • Breek de Stilte I, II en III
 • Leertherapie
 • IZR intervisie 2021, 2022 doorlopend

Uitgeverij Mens!

 • Congres Traumasporen - Prof. dr. Bessel van der Kolk 2019

Phoenix opleidingen - Utrecht

 • 3 jarige opleiding
 • systemisch werken
 • professionele begeleiding organisaties
 • maskermaker
 • persoonlijk leiderschap


Valentijnsdag: wat betekent dat voor jou?

Is het voor jou een dag om stil te staan bij Liefde? Of vind jij het gewoon maar een commerciële bedoening?

Voor mij is het stilstaan bij familie, houden van mijn Oma. 
Oma Ietje Hindriks - Visser, geboren 14 februari 1903 in Groningen. Ze is 107 jaar geworden. De op 8 na oudste mens in Nederland, de oudste van Gelderland in 2010.


Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie op basis van IoPT voor mensen die (professioneel) met mensen werken. In het werken met mensen ben je zelf het instrument én de methode. Door jezelf beter te kennen kun je in contact op een andere laag jouw klant of (werk)relaties begeleiden tot een diepe en duurzame verandering. Schrijf je in voor de gratis online proeverij op woensdag 24 november 2021 (18:30-22:00) of op vrijdag 7 januari 2022 (09:00-13:00).

Terugblik 2020, op naar 2021

December - tijd om terug te blikken en vooruit te kijken.

Hoe is het mij vergaan in 2020 en hoe ga ik in 2021 starten. In dit artikel vertel ik hierover.

En ik wens iedereen een goed en vooral gezond 2021 toe.

Ondergedompeld in IoPT

In de afgelopen 9 dagen heb ik 7 dagen achter mijn PC gezeten en me diep verbonden gevoeld met mensen over de hele wereld in het werken met identiteits georiënteerde traumatherapie.
Mijn lijf is wat stram, mijn hart is open en ik ben geraakt. Hier een kort verslagje...

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Op 20 november 2020 gaan Sytze Wierda en ik een nascholingsmiddag geven voor de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde). Hartstikke leuk en ook wel spannend.

We lichten voor beroepstherapeuten een tipje van de sluier op betreft IoPT. Een kennismaking met deze mooie methode, waarvan we ze graag iets willen laten ervaren van hoe dit werkt en wat dit met je doet. 

Waarschijnlijk gaan we deze workshop ook voor anderen geven. Geïnteresseerd in de opzet? lees het artikel..

5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

Zojuist uitgelogd uit een 5 daagse online meeting met 22 IoPT traumatherapeuten met Vivian Broughton en begeleid door Franz Ruppert. Mensen uit Nederland, Engeland, Duitsland, Noorwegen, België en Singapore.

Ik zoek naar de woorden om simpel weer te geven hoe deze dagen me geraakt hebben. Deze dagen hebben we weer kunnen ervaren hoe helend dit werk is. En welke verbinding we ook via Zoom kunnen maken om elkaar te supporten.

On-line coaching

In deze tijd van Sociale Afstand in verband met het COVID-19 Corona virus is het mogelijk om ook gecoached te worden via social media. Juist deze tijd kan angst oproepen of tijd geven om persoonlijke stappen te nemen.