Burn-out & Trauma therapie

Burn-out & Trauma therapie

Burn-out of Overgang?

Veel overgangsklachten lijken op burn-out klachten. De verandering van 'vruchtbare vrouw' naar 'wijze vrouw' gaat lang niet altijd soepel. Kom je jezelf hierin erg tegen, dan is het fijn om bij iemand te rade te gaan die hier wat meer van af weet.


Veel overgangsklachten lijken op burn-out klachten.

De verandering van 'vruchtbare vrouw' naar 'wijze vrouw' gaat lang niet altijd soepel. Je hormonen zijn weer volkomen op hol, het is of je weer een soort pubertijd in gaat. Echter waar je in de pubertijd ineens de vrouwelijke hormonen kreeg, laten ze je nu in de steek. Of tenminste, er veranderd veel. En je lichaam moet hier danig aan wennen.

Ook geestelijk gebeurt er veel: waar de oestradiol zorgde dat je 'alle ballen in de lucht kon houden' lukt je dat niet meer. Je komt in een andere levensfase. De kinderen hebben niet meer je volle aandacht nodig, en je mag meer voor jezelf gaan zorgen. Alle oude pijn die je hebt weggedrukt - doorgaan, voor het gezin zorgen - komt ook steeds meer boven. Je kunt er niet meer omheen. Je wordt uitgenodigd om te transformeren naar Wijze Vrouw. Als je dit aan gaat, kun je als wijze vrouw je levenservaring gaan doorgeven aan je (klein)kinderen.