Burn-out & Trauma therapie

Burn-out & Trauma therapie

Ervaringen

dec 2021:

You are one of the best facilitators I have witnessed, you allow a safe healing space. You are a true healer.

J.


okt 2021:

Soms komt er iets op je pad waarbij je onmiddellijk weet, “hier mag ik iets mee”. Zo was het voor mij toen Sytze en Muriel mijn pad kruisten met hun IoPT supervisie mogelijkheid. Geen seconde spijt dat ik ben ingestapt! Wat een mooie, leerzame supervisiebijeenkomsten zijn het. #samen, #diepgang, #inzicht, #ontwikkeling, #bezieling, #vakkundig, #dankbaar.

T.

sept 2021:

Dit jaar de supervisie groep bij Sytze en Muriel.
Veiligheid, commitment en support zijn woorden die bij Sytze en Muriel passen. Het is mooi hoe zij samen de mannelijke en vrouwelijke energie inbrengen. Elkaar aanvullen. Dit is voor mij als deelnemer in de groep fijn omdat je soms net iet meer van de ene energie nodig hebt. Samen maken zij dit mogelijk.
Alhoewel we de dagen online via zoom met elkaar door brengen, is de verbinding onderling goed te voelen. Persoonlijk ervaar ik dit ook als heel prettig. In mijn eigen ruimte en toch verbonden met elkaar. Het zijn ieder unieke en bijzondere dagen. Dagen die je met je mee neemt en waardoor je nog completer er voor je cliënten kunt zijn.

E.


augustus 2021:

Dit jaar neem ik deel, digitaal, aan deze supervisiegroep [supervisie Inner-Constellations, red.] en kan deze aan iedereen aanbevelen die werken met groepen of individuele cliënten bij traumaverwerking en autonomievorming.
Sytze en Muriel zijn twee zeer kundige begeleiders gebleken die zeer warm en liefdevol maar ook met afstand mijn groep hebben begeleid in én náár zeer indringende, persoonlijke, knelpunten.
Alhoewel het bij mij nog duizelt af en toe en ik het geheel nog niet kan overzien weet ik nu al dat de verkregen verdieping door deze cursus mij enorm zal helpen in mijn contacten met patiënten en cliënten.

A.


november 2020:

Op vrijdag 20 november 2020 werd in aansluiting op de algemene ledenvergadering van de VIV een nascholing verzorgd door Sytze Wierda en Muriel Venus over IoPT.

IoPT is de afkorting van Identity oriënted psychotrauma therapie/theorie en intervenieert op met name vroeg in het leven ontstaan trauma in relatie tot de directe omgeving. E.e.a. is gebaseerd op het werk van de Duitse psycholoog Franz Ruppert.

Sytze en Muriel demonstreerden dat ze veel ervaring hebben met deze vorm van therapie en zijn goed in staat dit te demonstreren. Zelfs in coronatijd waar gebruik werd gemaakt van Zoom en alle 140 deelnemers virtueel aanwezig waren. Helaas bleken we niet over break-out-rooms te kunnen beschikken waardoor we niet zelf met de aangereikte stof aan de gang konden. De nascholing met verschillende demo’s, die 4 uur duurde, bleef echter nagenoeg iedereen boeien tot op het laatste moment. En dat had niet alleen met het onderwerp te maken maar zeer zeker ook met de zorgvuldige en veilige wijze waarmee de deelnemers door beide trainers benaderd werden. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in IoPT en het werk van Franz Ruppert.

Rob Moeke
Voorzitter Vereniging Integrale Vitaliteitkunde


oktober 2020:

De mist in mijn hoofd wordt minder en de wereld buiten wordt steeds helderder.

C.


december 2019:
Een coachgesprek met Muriel geeft een bijzondere ervaring.  Muriel is een persoonlijkheid, bij wie ik me snel op mijn gemak voel. Ze coacht op haar eigen wijze; ze nodigt me uit om daar te kijken waar ik nog niet gekeken heb. Ze houdt me als ware een spiegel voor. Muriel is daarnaast een gevoelsmens. Ze is inspirerend, en richt zich op mij als persoon: In alles wie ik ben. Ze leert me in mijn eigen kracht te stappen.  Ze maakt hierbij gebruik van haar ervaringen vanuit NLP, Tranactionele analyse, systemische werk, lichaamswerk en traumatherapie.  

Uitspraken die bij haar passen:

  • Je kan een mens niets leren, je kan hem alleen helpen het te ontdekken in zichzelf.
  • Men gaat op reis om thuis te komen………

A.


november 2019:
Het was heel prettig samenwerken met Muriel. Ze is enthousiast, vrolijk en staat open voor wederzijdse feedback. Ze heeft ook een fijne, duidelijke en rustige manier van praten die aansluit bij de deelnemers.

L.


oktober 2019:
Veel aandacht voor de vrouwen in de groep, humor en een prettige open houding.

L.


juli 2016:
Hoe heb ik jou als coach ervaren? 
Ik vind je een warme persoon die veel focus legt op de innerlijke ik. Jouw coaching zorgt echt voor verandering. Dit heb ik als zeer positief ervaren. Het geeft een bepaald soort resultaatgerichtheid waar ik veel aan heb. Gebruik van tools heb ik als prettig ervaren. Bord, Schijven en Touw. Ik vind je een goede coach die echt voor verandering zorgt!

J.

Valentijnsdag: wat betekent dat voor jou?

Is het voor jou een dag om stil te staan bij Liefde? Of vind jij het gewoon maar een commerciële bedoening?

Voor mij is het stilstaan bij familie, houden van mijn Oma. 
Oma Ietje Hindriks - Visser, geboren 14 februari 1903 in Groningen. Ze is 107 jaar geworden. De op 8 na oudste mens in Nederland, de oudste van Gelderland in 2010.


Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie op basis van IoPT voor mensen die (professioneel) met mensen werken. In het werken met mensen ben je zelf het instrument én de methode. Door jezelf beter te kennen kun je in contact op een andere laag jouw klant of (werk)relaties begeleiden tot een diepe en duurzame verandering. Schrijf je in voor de gratis online proeverij op woensdag 24 november 2021 (18:30-22:00) of op vrijdag 7 januari 2022 (09:00-13:00).

Terugblik 2020, op naar 2021

December - tijd om terug te blikken en vooruit te kijken.

Hoe is het mij vergaan in 2020 en hoe ga ik in 2021 starten. In dit artikel vertel ik hierover.

En ik wens iedereen een goed en vooral gezond 2021 toe.

Ondergedompeld in IoPT

In de afgelopen 9 dagen heb ik 7 dagen achter mijn PC gezeten en me diep verbonden gevoeld met mensen over de hele wereld in het werken met identiteits georiënteerde traumatherapie.
Mijn lijf is wat stram, mijn hart is open en ik ben geraakt. Hier een kort verslagje...

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Op 20 november 2020 gaan Sytze Wierda en ik een nascholingsmiddag geven voor de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde). Hartstikke leuk en ook wel spannend.

We lichten voor beroepstherapeuten een tipje van de sluier op betreft IoPT. Een kennismaking met deze mooie methode, waarvan we ze graag iets willen laten ervaren van hoe dit werkt en wat dit met je doet. 

Waarschijnlijk gaan we deze workshop ook voor anderen geven. Geïnteresseerd in de opzet? lees het artikel..

5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

Zojuist uitgelogd uit een 5 daagse online meeting met 22 IoPT traumatherapeuten met Vivian Broughton en begeleid door Franz Ruppert. Mensen uit Nederland, Engeland, Duitsland, Noorwegen, België en Singapore.

Ik zoek naar de woorden om simpel weer te geven hoe deze dagen me geraakt hebben. Deze dagen hebben we weer kunnen ervaren hoe helend dit werk is. En welke verbinding we ook via Zoom kunnen maken om elkaar te supporten.

On-line coaching

In deze tijd van Sociale Afstand in verband met het COVID-19 Corona virus is het mogelijk om ook gecoached te worden via social media. Juist deze tijd kan angst oproepen of tijd geven om persoonlijke stappen te nemen.