Burn-out & Trauma therapie

Burn-out & Trauma therapie

Wil je Overleven of Leven?

Jij bent expert op jezelf, ik ben expert op de methodieken. Samen aan de slag.

Op dit moment werk ik vooral digitaal. Het liefst via Zoom: dit is het meest stabiel en een fijne interface. Wil je toch een ander medium of vind je direct contact fijner, dan is dat in overleg mogelijk.

Jij geeft aan waaraan je wilt werken, wat gaat er nu niet lekker en wat wil je anders. 
Bij mij leer je bewust te worden van wat er in je lichaam afspeelt. Als je alleen bent, of als je in contact met anderen bent.
Met theoretische achtergrond bij je bewustwordings-ervaringen krijg je inzicht in jouw innerlijke processen.
Als je je hiervan bewust wordt, kun je dit meer sturen en krijg je meer controle over je eigen leven. 

Het is voor mij niet nodig om jouw hele geschiedenis te weten, we werken met waar je 'vandaag' tegen aan loopt en kijken wat we daarin tegenkomen. Ik werk veel met impliciete herinneringen - dingen die in je lichaam zijn opgeslagen toen je nog heel jong was, en die je niet bewust meer weet. Als je hier weer een context aan kunt geven, overvalt of kidnapt het oude gevoel dat je hebt je niet steeds.  De sessies zijn interactief, dus geen hele praatsessies op een 'bank'.

Ik hou van creëren, bouwen, groeien. Hoe processen in elkaar grijpen en elkaar versterken. In hartje Utrecht wonen en werken is daarin geweldig. Middenin een super bouwproject en zien hoe het steeds anders en mooier wordt. Soms wat rommel maken om het dan weer anders op te ruimen. In mijn coaching werk ik net zo. Er is veel permissie om te experimenteren, daarmee kun jij ervaren wat voor jou het beste werkt. En het geeft jou de vrijheid om ook op andere vlakken meer te experimenteren met wat het beste werkt voor jou.

Ik werk op basis van:

 •  Ervaringsdeskundigheid
 •  Empathie
 •  Mindfulness
 •  Lichaamswerk
 •  Transactionele Analyse (TA)
 •  NeuroLinguistisch Programmeren (NLP)
 •  Sensorimotor Psychotherapie
 •  Systemisch werk
 •  Internal Family Systems (IFS)
 •  Traumatologie (OMPT)
 •  Interactieve Zelfresonantie (IZR)
 •  Identity Oriented Psychotrauma Therapy (IoPT)

In juli 2019 heb ik een 5-daagse training gevolgd bij Dr. Franz Ruppert in München en opnieuw hem zien werken op hechtingspatronen en je eigen identiteit vinden. In 2020 ga ik dit opnieuw doen. 
En in deze (corona) tijd van het on-line werken heb ik de mazzel dat Franz ook on-line is gegaan. Ik heb me aangesloten bij een internationale groep via System of the Heart in Singapore om ook on-line supervisie bij Franz te krijgen. Wat een mooie kans om zo wereldwijd in de wereld van IoPT te zijn.

Tevens zit ik al een paar jaar in een doorlopende internationale supervisie groep onder leiding van Vivian Broughton (zie foto), waar ik oktober 2017  een 5-daagse training in London heb gevolgd. 

Beiden hebben meerdere boeken over traumatherapie en PTSS geschreven.

Ik doe geen EMDR. Zelf had ik daar geen baat bij, en vaak werkt het minder bij complex trauma of meergenerationeel trauma. 
Ook cognitieve therapie is niet mijn favoriete methode, natuurlijk leg ik dingen uit, maar trucjes aanleren werkt maar voor korte tijd.

Valentijnsdag: wat betekent dat voor jou?

Is het voor jou een dag om stil te staan bij Liefde? Of vind jij het gewoon maar een commerciële bedoening?

Voor mij is het stilstaan bij familie, houden van mijn Oma. 
Oma Ietje Hindriks - Visser, geboren 14 februari 1903 in Groningen. Ze is 107 jaar geworden. De op 8 na oudste mens in Nederland, de oudste van Gelderland in 2010.


Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie op basis van IoPT voor mensen die (professioneel) met mensen werken. In het werken met mensen ben je zelf het instrument én de methode. Door jezelf beter te kennen kun je in contact op een andere laag jouw klant of (werk)relaties begeleiden tot een diepe en duurzame verandering. Schrijf je in voor de gratis online proeverij op woensdag 24 november 2021 (18:30-22:00) of op vrijdag 7 januari 2022 (09:00-13:00).

Terugblik 2020, op naar 2021

December - tijd om terug te blikken en vooruit te kijken.

Hoe is het mij vergaan in 2020 en hoe ga ik in 2021 starten. In dit artikel vertel ik hierover.

En ik wens iedereen een goed en vooral gezond 2021 toe.

Ondergedompeld in IoPT

In de afgelopen 9 dagen heb ik 7 dagen achter mijn PC gezeten en me diep verbonden gevoeld met mensen over de hele wereld in het werken met identiteits georiënteerde traumatherapie.
Mijn lijf is wat stram, mijn hart is open en ik ben geraakt. Hier een kort verslagje...

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Op 20 november 2020 gaan Sytze Wierda en ik een nascholingsmiddag geven voor de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde). Hartstikke leuk en ook wel spannend.

We lichten voor beroepstherapeuten een tipje van de sluier op betreft IoPT. Een kennismaking met deze mooie methode, waarvan we ze graag iets willen laten ervaren van hoe dit werkt en wat dit met je doet. 

Waarschijnlijk gaan we deze workshop ook voor anderen geven. Geïnteresseerd in de opzet? lees het artikel..

5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

Zojuist uitgelogd uit een 5 daagse online meeting met 22 IoPT traumatherapeuten met Vivian Broughton en begeleid door Franz Ruppert. Mensen uit Nederland, Engeland, Duitsland, Noorwegen, België en Singapore.

Ik zoek naar de woorden om simpel weer te geven hoe deze dagen me geraakt hebben. Deze dagen hebben we weer kunnen ervaren hoe helend dit werk is. En welke verbinding we ook via Zoom kunnen maken om elkaar te supporten.

On-line coaching

In deze tijd van Sociale Afstand in verband met het COVID-19 Corona virus is het mogelijk om ook gecoached te worden via social media. Juist deze tijd kan angst oproepen of tijd geven om persoonlijke stappen te nemen.