Burn-out & Trauma therapie

Burn-out & Trauma therapie

Wil je Overleven of Leven?

Jij bent expert op jezelf, ik ben expert op de methodieken. Samen aan de slag.

Op dit moment werk ik vooral digitaal. Het liefst via Zoom: dit is het meest stabiel en een fijne interface. Wil je toch een ander medium of vind je direct contact fijner, dan is dat in overleg mogelijk.

Jij geeft aan waaraan je wilt werken, wat gaat er nu niet lekker en wat wil je anders. 
Bij mij leer je bewust te worden van wat er in je lichaam afspeelt. Als je alleen bent, of als je in contact met anderen bent.
Met theoretische achtergrond bij je bewustwordings-ervaringen krijg je inzicht in jouw innerlijke processen.
Als je je hiervan bewust wordt, kun je dit meer sturen en krijg je meer controle over je eigen leven. 

Het is voor mij niet nodig om jouw hele geschiedenis te weten, we werken met waar je 'vandaag' tegen aan loopt en kijken wat we daarin tegenkomen. Ik werk veel met impliciete herinneringen - dingen die in je lichaam zijn opgeslagen toen je nog heel jong was, en die je niet bewust meer weet. Als je hier weer een context aan kunt geven, overvalt of kidnapt het oude gevoel dat je hebt je niet steeds.  De sessies zijn interactief, dus geen hele praatsessies op een 'bank'.

Ik hou van creëren, bouwen, groeien. Hoe processen in elkaar grijpen en elkaar versterken. In hartje Utrecht wonen en werken is daarin geweldig. Middenin een super bouwproject en zien hoe het steeds anders en mooier wordt. Soms wat rommel maken om het dan weer anders op te ruimen. In mijn coaching werk ik net zo. Er is veel permissie om te experimenteren, daarmee kun jij ervaren wat voor jou het beste werkt. En het geeft jou de vrijheid om ook op andere vlakken meer te experimenteren met wat het beste werkt voor jou.

Ik werk op basis van:

 •  Ervaringsdeskundigheid
 •  Empathie
 •  Mindfulness
 •  Lichaamswerk
 •  Transactionele Analyse (TA)
 •  NeuroLinguistisch Programmeren (NLP)
 •  Sensorimotor Psychotherapie
 •  Systemisch werk
 •  Internal Family Systems (IFS)
 •  Traumatologie (OMPT)
 •  Interactieve Zelfresonantie (IZR)
 •  Identity Oriented Psychotrauma Therapy (IoPT)

In juli 2019 heb ik een 5-daagse training gevolgd bij Dr. Franz Ruppert in München en opnieuw hem zien werken op hechtingspatronen en je eigen identiteit vinden. In 2020 ga ik dit opnieuw doen. 
En in deze (corona) tijd van het on-line werken heb ik de mazzel dat Franz ook on-line is gegaan. Ik heb me aangesloten bij een internationale groep via System of the Heart in Singapore om ook on-line supervisie bij Franz te krijgen. Wat een mooie kans om zo wereldwijd in de wereld van IoPT te zijn.

Tevens zit ik al een paar jaar in een doorlopende internationale supervisie groep onder leiding van Vivian Broughton (zie foto), waar ik oktober 2017  een 5-daagse training in London heb gevolgd. 

Beiden hebben meerdere boeken over traumatherapie en PTSS geschreven.

Ik doe geen EMDR. Zelf had ik daar geen baat bij, en vaak werkt het minder bij complex trauma of meergenerationeel trauma. 
Ook cognitieve therapie is niet mijn favoriete methode, natuurlijk leg ik dingen uit, maar trucjes aanleren werkt maar voor korte tijd.

Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie

Proeverij voor Supervisie op basis van IoPT voor mensen die (professioneel) met mensen werken. In het werken met mensen ben je zelf het instrument én de methode. Door jezelf beter te kennen kun je in contact op een andere laag jouw klant of (werk)relaties begeleiden tot een diepe en duurzame verandering. Schrijf je in voor de gratis online proeverij op woensdag 24 november 2021 (18:30-22:00) of op vrijdag 7 januari 2022 (09:00-13:00).

IoPT online: nieuwe mogelijkheden in begeleiden

IoPT online: nieuwe mogelijkheden in begeleiden

In dit artikel een vergelijking van methoden. Het is niet uitgebreid, alleen om je een algemeen idee te geven en de mogelijkheid om verder te verkennen. Het is aan de facilitator om erachter te komen wat zij/hij het leukst vindt en wat zij/hij kan gebruiken, op basis van eigen vaardigheden en comfort. En natuurlijk houd je ook rekening met de voorkeur van de cliënt. Er is geen ‘beste methode’ en alle methoden kunnen naast elkaar worden gebruikt.

Find here the English version.

IoPT online: new possibilities in facilitation

IoPT online: new possibilities in facilitation

In this essay a comparison of the methods. It is not extensive, only to give you a general idea and opportunity to explore further. It is for the facilitator to find out what she/he likes best and what to use, upon your own skills and comfortability. And ofcourse you also take the preference of the client into account. There is no ‘best method’ and all methods can be used next to each other.


Vind hier de Nederlandse versie.

Terugblik 2020, op naar 2021

Terugblik 2020, op naar 2021

December - tijd om terug te blikken en vooruit te kijken.

Hoe is het mij vergaan in 2020 en hoe ga ik in 2021 starten. In dit artikel vertel ik hierover.

En ik wens iedereen een goed en vooral gezond 2021 toe.

Ondergedompeld in IoPT

Ondergedompeld in IoPT

In de afgelopen 9 dagen heb ik 7 dagen achter mijn PC gezeten en me diep verbonden gevoeld met mensen over de hele wereld in het werken met identiteits georiënteerde traumatherapie.
Mijn lijf is wat stram, mijn hart is open en ik ben geraakt. Hier een kort verslagje...

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Workshop Kennismaking met IoPT - Identity Oriented Psychotrauma Therapy/Theory

Op 20 november 2020 gaan Sytze Wierda en ik een nascholingsmiddag geven voor de beroepsvereniging VIV (Vereniging Integrale Vitaliteitskunde). Hartstikke leuk en ook wel spannend.

We lichten voor beroepstherapeuten een tipje van de sluier op betreft IoPT. Een kennismaking met deze mooie methode, waarvan we ze graag iets willen laten ervaren van hoe dit werkt en wat dit met je doet. 

Waarschijnlijk gaan we deze workshop ook voor anderen geven. Geïnteresseerd in de opzet? lees het artikel..

Window of Tolerance (WoT)

Window of Tolerance (WoT)

In dit artikel wil ik iets uitleggen over hoe het werkt met stressniveaus en trauma.

Dit doe ik aan de hand van het Window of Tolerance (WoT) model van Dan Siegel (1999) en Pat Ogden (2000). In het Nederlands zou je het ‘Tolerantie-raam’ kunnen noemen. 


5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

5 daagse met Franz Ruppert Juli 2020

Zojuist uitgelogd uit een 5 daagse online meeting met 22 IoPT traumatherapeuten met Vivian Broughton en begeleid door Franz Ruppert. Mensen uit Nederland, Engeland, Duitsland, Noorwegen, België en Singapore.

Ik zoek naar de woorden om simpel weer te geven hoe deze dagen me geraakt hebben. Deze dagen hebben we weer kunnen ervaren hoe helend dit werk is. En welke verbinding we ook via Zoom kunnen maken om elkaar te supporten.

On-line coaching

On-line coaching

In deze tijd van Sociale Afstand in verband met het COVID-19 Corona virus is het mogelijk om ook gecoached te worden via social media. Juist deze tijd kan angst oproepen of tijd geven om persoonlijke stappen te nemen.

Identity oriented Psychotrauma Therapy/Theory (IoPT)

Identity oriented Psychotrauma Therapy/Theory (IoPT)

IoPT of the Intentie Methode is de methode die door Franz Ruppert is uitgewerkt. De manier van over mensen denken die hier uit komt is wat ik in mijn werken met cliënten gebruik. Centraal staat Identiteit, dat betekent JIJ. Hieronder leg ik nog iets meer uit.

Innerlijk beeld zichtbaar maken

Innerlijk beeld zichtbaar maken

Met behulp van resonantie maken we hetgeen binnen in jou zit buiten jou zichtbaar. Het is een manier om je onbewuste reacties te spiegelen en daarmee jou te laten zien hoe jou binnenwereld (onderbewuste) er uit ziet.

Spiegelneuronen en resoneren

Spiegelneuronen en resoneren

Wat zijn spiegelneuronen?
Je kent het wel: iemand stoot heel hard zijn teen, en je krimpt in elkaar alsof je zelf de pijn voelt.

Model Franz Ruppert

Model Franz Ruppert

Overleven na een zeer kwetsende ervaring door middel van opsplitsing van je 'ziel'.
Burn-out of Overgang?

Burn-out of Overgang?

Veel overgangsklachten lijken op burn-out klachten. De verandering van 'vruchtbare vrouw' naar 'wijze vrouw' gaat lang niet altijd soepel. Kom je jezelf hierin erg tegen, dan is het fijn om bij iemand te rade te gaan die hier wat meer van af weet.

Nazorg na Reanimatie

Nazorg na Reanimatie

Heb je een reanimatie meegemaakt en heb je hierna angsten of blijf je er steeds mee bezig? Of je het nu hebt ondergaan of dat je het hebt uitgevoerd. Het is immers ‘op leven en dood’ geweest.